Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

rouwbericht

Pater José DE FRUYT

º 04.02.1941 - † 24.11.2022

WAREGEM


De uitvaartdienst vindt plaats
in de dekenale kerk Sint-Amandus in Waregem
op woensdag 30 november 2022 om 10.30 uur.

Pater José zal rusten op de stadsbegraafplaats
De Barakke in Waregem (perk 36).

Wie het wenst, kan een laatste groet brengen
in het uitvaartcentrum op: vrijdag,
maandag en dinsdag van 15u tot 17u.

Laat hier uw rouwbetuiging na

Rouwbetuigingen

Geachte confraters en familie van pater José, Onze innige deelneming aan jullie. Wij kenden José door de bijeenkomsten in de BME toen hij nog in Brussel woonde. Ook wij zijn getroffen door het afscheid van zo'n integer, lieve en sociaal voelende man. Wij zullen José gedenken in onze gebeden. Wij herinneren ons nog zo goed de vele hartelijke en intense gesprekken over verschillende onderwerpen. Graag waren we naar de afscheidsviering gekomen maar waren belet door de staking bij de spoorwegen.
Willy en Mit Peeters-Vermeulen op 01.12.2022
Dag Pater José, En zeggen dat ik hier in Frankrijk, Marseille, waar ik verblijf het intrieste gebeuren - althans in een mensenleven - van je overlijden moet vernemen. Laat me toe Pater José, onze gevangenisaalmoezenier van weleer, van je nogmaals te bedanken via weerklanken van enkele passages uit mijn boek (Boete zonder Schuld - rechter achter de tralies -). Vrijdag 6 december 1996 - Sinterklaasdag - 20u30 Er komt een pater langs, een fijngebouwde man van gemiddelde grootte met zachtaardige ogen, die me omzichtig benadert en uitstraalt dat hij alle mensen, zonder onderscheid, tot vriend wil zijn. Hij is de eenvoud in persoon, voor mij dé afgezant van Christus. Pater José is de zoon van een bakker en afkomstig uit Oostkamp, vertelt hij me, hij heeft jaren gewoond in het land van de rijzende zon en de samoerai...Pater José, deze prachtige mens, heb ik mogen ontmoeten een plaats waar er weinig genade was. Je zou voor minder Christen worden... Dinsdag 24 december 1996 17u30 ...Na het het uitreiken van de hosties krijg ik, van achteren, onverwachts een bemoedigend klopje op de rechterschouder. Pater José drukt heel eventjes zijn hand aan en gaat me dan voorbij met de kelk in de hand. Deze aanraking, deze unieke gewaarwording van betoonde solidariteit zal me een leven lang bijblijven...Met verkleumde handen verberg ik mijn gezicht en bijt hard op mijn tanden. In naam en in opdracht van Jan Beirens.
Jan Beirens op 30.11.2022
innige deelneming in het verdriet
Koen en Martine de fruyt - Thys op 29.11.2022
Eerwaarde Paters, Geachte Familie De Fruyt, Wij bieden u onze christelijke deelneming aan bij het overlijden van Pater José. Wij hebben hem goed gekend in Vorst-Brussel. Hij deed veel voor de Nederlandstalige Pastoraal, begeesterde de gelovigen en kon bemoedigend en eigentijds preken. Wij behouden de beste herinneringen aan hem en zullen hem nooit vergeten. Eddy en Chris Loyez-François, Kinderen en Kleinkinderen.
Eddy en Chris Loyez-François op 29.11.2022
Wij bieden u ons christelijk medeleven aan bij het overlijden van Pater José. Ik blijf hem herinneren als een gedreven aalmoezenier met een fijn inzicht, en diep respect voor mensen.
Lena Dekersgieter op 29.11.2022
Als gevangenisaalmoezenier was ik vijf jaar lang ook zijn naaste collega in de gevangenis van Vorst. Ik zal hem steeds herinneren als een toegewijde en graaggeziene aalmoezenier, begaan om de gedetineerde, om zijn recht op menswaardigheid en om zijn recht op tekenen van Gods liefde en nabijheid. José, het ga je goed in het land aan de overkant.
P.Gaby Demeulenaere op 29.11.2022
Beste familie en medepaters, José was een goede vriend van mijn ouders Anna Bouckhout en Albert Kieckens, tante Annie en nonkel Albert uit Aalst. Wij leerden hem kennen zo rond 1964, mijn mama en José waren beiden gehospitaliseerd in het Aalsterse Hospitaal en daar leerden ze mekaar kennen. Er was wel al een connectie(Pater Vanhocht) met de oblaten in Gijzegem. Regelmatig waren wij in het klooster aldaar, of kwam José bij ons thuis, ze bleven vrienden voor het leven. In 2001 en 2004 heeft hij nog in hun uitvaarten voorgegaan. Wij hebben mooie herinneringen aan José, veel sterkte gewenst.
Wina Kieckens op 29.11.2022
Mijn oprecht christelijk medeleven bij het overlijden van pater-oblaat José, die in het Sint-Lodewijkscollege van Brugge 1 retoricajaar voor me was, nl. 1960. Wij waren beiden van de Sint-Godelieveparochie Moerbrugge en gingen samen naar het missiekamp van de paters oblaten in Gijzegem en waren actief in de jeugdbeweging van KSA. José heeft me op za.avond 28 sept. 1958 in de auto van een priester geholpen naar de H.-Hartkliniek van Roeselare bij het vreselijke K.S.A.-ongeval in Rumbeke op bedevaart van Roeselare naar Dadizele; een half dronken chauffeur was op de bedevaartsgroep van regio Brugge ingereden, 2 doden en 20 slachtoffers. Mijn laatste bezoek aan José dateert van een week voor de corona-uitbraak in het voorjaar van 2020. Wees van mijn gebed voor José's hemelse rust verzekerd.
Gabriël Dujardin op 28.11.2022
Innige deelneming
Josianne Van Assche op 28.11.2022
Ons oprecht medeleven aan de Paters Oblaten en familie van Pater José. Veel sterkte in deze moeilijke dagen!
Jozef & Anny Bossuyt-Dewaele op 27.11.2022
Vanuit Oruro een groet aan de Oblaten en mijn deelneming, ook aan familie en vrienden van José. Ik heb José vele jaren gekend binnen onze Beweging Missionair Engagement en heb hem dan ook vaak ontmoet. Daarvoor ben ik zeer dankbaar. Ik heb hem steeds mogen waarderen als een begeesterde en optimistische vriend die ook echt vriend is kunnen worden van de armsten en meest achtergestelden.
Geert Van Den Berge op 27.11.2022
We blijven een heel goede herinnering bewaren aan pater José, die wij in de parochiegemeenschap Vorst gekend en gewaardeerd hebben. Frans Van de Peer, Grimbergen.
Frans Van de Peer op 27.11.2022
Oprechte deelneming en sterkte aan allen. Marky Roobrouck / Van Severen
Roobrouck Marc op 27.11.2022
Onze oprechte deelneming in het verdriet aan de familie van José . Oud inwoner van de Moerbrugge Ronald Defruyt
Ronald Defruyt op 26.11.2022
Gedachten van dankbaarheid en waardering voor wat pater José heeft betekend voor een vriend die ten onrechte in de gevangenis van Vorst heeft moeten verblijven. Bruno Saelens Brugge
Bruno Saelens op 26.11.2022
Beste familie Oprechte christelijke deelneming bij het heengaan van Pater José. Ik hou alles bij van de EH Paters van W Vlaanderen, daarom vraag ik beleefd en sereen om een gedachtenis van Pater José te mogen ontvangen. Veel sterkte in deze moeilijke periode en in dit droevig afscheid. Antoon
Antoon Soenen op 26.11.2022
Oprechte deelneming aan ganse familie en veel sterkte bij het overlijden van pater. Ik zou graag een bidprentje ontvangen als het past.
EDDY TAELMAN op 25.11.2022
Mijn gedachten en gebeden gaan in deze dagen naar deze priesterbroer die overleden is. Moge de Goede Herder hem nu verwelkomen en hem het loon van de trouwe dienaar geven. Sterkte voor allen die hem zullen missen.
Pastoor Penne op 24.11.2022
Innige deelneming met het overlijden van José. Van de nachtdienst ( WZC De Meers)
Sandra Godefroid op 24.11.2022
Oprecht medeleven bij het overlijden van pater Jose.
Johan Bohé op 24.11.2022